Portret in opdracht

 

Tijdens een eerste ateliersessie worden verschillende foto's gemaakt, terwijl 'het model' in de diverse posen en met verschillende belichtingsmogelijkheden aan alle kanten 'bestudeerd' en gefotografeerd wordt. Ook is er de mogelijkheid om dit bij u thuis te doen. Een ongedwongen sfeer in het atelier maakt dat een persoon zich vrij snel op haar gemak voelt.

 

De gemaakte foto's vormen een belangrijk hulpmiddel om tot een overeenstemming te komen over de gewenste pose, de kledingkeuze en de kleurstelling van bijvoorbeeld de achtergrond voor het portret. Hierdoor is het niet nodig om vele malen naar het atelier te komen om te poseren. Vaak zijn de gemaakte foto's zo mooi en bruikbaar, dat in een eerstvolgende ateliersessie de gemaakte portretschets en de opbouw van het geheel een mooi beeld geeft wat de uitstraling van het geheel gaat worden.

 

Zowel de vlotte portretschets als de uitwerking ervan kunnen op zowel schilderslinnen als geprepareerd schilderpaneel geschilderd worden.

 

Geschilderd wordt met hoge kwaliteit olieverf van het merk Old Holland. Het maken van een portret kost tijd. Als de foto's zijn genomen en een keuze is gemaakt voor de gewenste opzet, begint het schilderen.

 

Aangezien olieverf langzaam droogt kost dit zeker enkele weken. Ik werk daarom altijd aan enkele portretten tegelijk. De afwisseling en het regelmatig afstand houden komen het resultaat ten goede.

 

Wat kost een portret? Dat hangt af van een aantal factoren zoals bijvoorbeeld grootte en detaillering. Ook is het mogelijk om een portret te maken van een door u zelf gemaakte foto.

 

Via de contactpagina kunt u eventueel informatie opvragen maar nog leuker is het als u mij belt.

 Meer dan portret alleen

   

Zoals al eerder aangegeven schilder ik meer dan portretten alleen.

 

Hiernaast ziet u enkele afbeeldingen van eerder werk. Hieronder vallen ook kopieën van stads- en zeegezichten van oude meesters dit om technieken die zij toepaste uit te proberen.Stilleven

   

Naast portretten en stadsgezichten bent u bij mij ook voor stilleven aan het juiste adres. Hiernaast ziet u enkele afbeeldingen van eerder werk.Sint-Joriskerk Amersfoort

   

Hieronder 2 afbeeldingen van een olieverfschilderij van het interieur van de Sint-Joriskerk wat momenteel geschilderd wordt. Afgebeeld is het zandstenen gotisch doksaal uit 1480. Het schilderij wordt geschilderd op schilderslinnen en het doek heeft de afmeting van 100 x 80cm.Gewoon iets heel anders

   

Naast het realistisch schilderen van portretten krijg ik wel eens de vraag of ik naast klassiek ook modern schilder. Daarbij is heel veel mogelijk. Hiernaast een voorbeeld van een olieverfschilderij geschilderd op paneel. Afmeting 70 x 90cm.